dissabte, 22 de novembre del 2014

MARATÓ TV3. L´ ESCOLA EN BREU US PRESENTARÀ LA SEVA PARTICIPACIÓ A LA MARATÓ TV3

 LA MARATÓ  TV3,  14 DESEMBRE.
 PROPERAMENT   L´ ESCOLA  EN  PRIMICIA ,  
( només un nombre determinat d´alumnes )

COM A  EXEMPLE  D´ ESCOLA  DE  FORMACIÓ  EN  LA DANSA, ON  PROMOU  ELS VALORS  I  EL DINAMISME  DE  LES  NOSTRES  ALUMNES I  FAMILIES.

US   INFORMAREM   DEL  QUE  REALITZARAN  A LA MARATÓ DE TV3  
EL PROPER DIA 14 DESEMBRE ... ... SERÀ  SORPRENENT


                    



MARATÓ TV3 23a Edició dedicada a Les malalties del cor.




La 23a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor, una de les principals causes de mort al món i també a Catalunya.
Les malalties del cor, enteses com els trastorns que afecten l'òrgan principal de l'aparell circulatori, van causar durant el 2011 la mort de 13.000 persones a Catalunya. Dins d'aquest grup de malalties, les cardiopaties isquèmiques - l'infart i l'angina de pit - són les que més morts provoquen, en molts casos de manera sobtada, i representen la primera causa d'insuficiència cardíaca i de pèrdua de qualitat de vida dels pacients.
Els darrers estudis epidemiològics sobre les afectacions coronàries indiquen que el 2011 es van produir a Catalunya un total de 104.877 altes hospitalàries per síndromes coronàries, el que representa el 10% del total d'ingressos.
Encara que ja van centrar les edicions de 1995 i 2007 de La Marató de TV3, les elevades xifres d'afectació d'aquestes patologies a Catalunya i l'opinió dels experts en aquest àmbit de la salut van ser raons suficients perquè el Patronat de la Fundació La Marató de TV3 decidís centrar aquesta nova edició del programa a les malalties del cor.
D'aquest grup de patologies, La Marató 2014 tractarà les malalties coronàries, les valvulopaties i les malalties de l'aorta ascendent, les arítmies, les miocardiopaties i les cardiopaties congènites.
Darrerament, la recerca en aquest àmbit ha obtingut grans avenços. En les últimes 3 dècades, les millores en el tractament coronari i els protocols mèdics utilitzats han aconseguit allargar 7 anys l'esperança de vida dels afectats. No obstant això, segueix sent una de les àrees prioritàries en inversió científica a Catalunya. Els experts preveuen un augment d'aquestes malalties en els propers 35 anys i confirmen la creixent afectació coronària en persones joves, menors de 50.
Per això, el 14 de desembre, La Marató de TV3 dedicarà 15 hores d'emissió en directe a divulgar i sensibilitzar sobre les patologies del cor amb l'objectiu de recaptar fons per posar en marxa nous projectes de recerca en aquest àmbit.


                      

dijous, 20 de novembre del 2014

Modern Jazz Disciplina Completa



El modern jazz, antigament conegut com dansa jazz, és un ball molt de moda. Està considerat un esport i és una barreja de danses afroamericanes de finals del segle XIX. 

Actualment presenta diverses modalitats, que s'ajusten a les diverses músiques i estils actuals.

És una dansa molt moderna. Al principi era una barreja de coreografia moderna i de jazz, encara que actualment té molt poc a veure amb el jazz El terme "jazz" apareix en 1917 per designar una música sincopada, derivada de la cultura negra americana de finals del segle XIX. 

De seguida va començar a utilitzar-se per denominar els balls sorgits a partir d'aquest ritme. A poc a poc, les formes de ball pròpies dels cabarets, els teatres i el cinema van passar a anomenar-se "danses jazz".

A partir de la dècada de 1940, els grans coreògrafs moderns incorporen la dansa jazz a les comèdies musicals, i aquesta es converteix en l'estil de referència en els musicals de Broadway. 

És a partir dels anys 50 del segle passat quan sorgeix l'expressió "modern jazz" gràcies al coreògraf nord-americà Matt Mattox que prioritza, juntament amb altres coreògrafs, l'expressió individual i el "feeling".

Avui en dia, la dansa modern jazz és molt popular i té molt èxit.

Es divideix en nombroses modalitats,  ja que es balla amb qualsevol tipus de música actual..

El modern jazz es compon de nombroses formes, com la dansa clàssica, la moderna o les comèdies musicals, pel que combina nombrosos gestos i estils diferents. Pot adaptar-se a tot tipus de música. 

Dóna una importància fonamental a la percussió i al ritme.






Les seves bases són les mateixes que les de la dansa clàssica, el que explica que exigeixi tanta tècnica i flexibilitat. 
Es tracta d'una dansa que es practica sobretot en grup, el que requereix una coordinació important.

Els moviments són sovint aïllats, tant suaus com bruscos, i en ells participa la totalitat del cos.


El Modern jazz és una disciplina molt completa que fa treballar a tot el cos i el tonifica. Però també és una dansa que exigeix expressió corporal, creativitat i sentit del ritme. Per tot això, pot ser practicada per tots, tant en el mòn femení com a masculí. És accessible des dels 4 anys i permet que els nens prenguin consciència plena del seu cos. 


dissabte, 1 de novembre del 2014

ALUMNES CURS 2014-2015


TREBALLEM LA FLEXIBILITAT GRUP ALUMNES " BALDUFES" 6 - 8 Anys



Animem als nens a experimentar i descobrir el seu cos i la seva ment   d´una manera divertida, buscant afavorir la coordinació , l´elaticitat, la flexibilitat i l´equilibri.
A l´hora que milloren la seva capacitat d´atenció i concentració.

Els nens també aprenen a respirar i relaxar-se, potenciant així  la seva espontaneïtat
comunicació i creativitat..
Grup BALDUFES
Grup BALDUFES  (Alumnes de 6-8 anys)

Total de visualitzacions del blog de la Fàbrica de Somnis: